ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ όραμά μου είναι να κάνουμε τον Δήμο Σερβίων, έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών του, ώστε να κατοικούν, να εργάζονται, να δημιουργούν, να ψυχαγωγούνται σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, να βιώνουν μία εύκολη καθημερινότητα.

Ο Χρήστος είναι 51 ετών, πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Καθηγητής φυσικής από το 1990, είναι ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου “Σύγχρονο” στα Σέρβια.

Συνιδρυτής του συλλόγου Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, αγωνίζεται στο στίβο της Εκπαίδευσης καθοδηγώντας τους νέους ανθρώπους στην απαρχή της καριέρας τους.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2010 στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την διετία 2011-2012.

Eξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο το «5ο Θέμα» το Σεπτέμβριο του 2013 ενώ εξέδωσε το δεύτερό του βιβλίο με τίτλο Το Πέμπτο Θέμα της Χημείας τον Σεπτέμβριο του 2015. Η συγγραφική του δράση απαριθμεί 300 δημοσιεύσεις πρωτότυπων ασκήσεων Φυσικής και Χημείας που είναι αναρτημένες είτε στο ylikonet.gr είτε στο δικό του ιστοχώρο topemptothema.

Παντρεμένος με τη Μηχανολόγο και καθηγήτρια Χριστίνα Λ. Βλάχου από το 1995, έχει δύο παιδιά, τον Γιάννη που σπουδάζει Φυσική στο Α.Π.Θ. και τη Νίκη, φοιτήτρια Μοριακής Βιολογίας στο Δ.Π.Θ. 24 και 19 ετών. Είναι επίσης μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Σερβίων, του Ποδηλατικού Συλλόγου Σερβίων του συλλόγου εθελοντών Σέρβια εν Δράσει και φυσικά του Τιτάνα.

celeftheriou@gefyrastomellon.gr

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ιδρύει τη διαδικτυακή δεξαμενή σκέψης

“Γέφυρα στο Μέλλον”

2013

Εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

του τότε Δήμου Σερβίων - Βελβεντού

1995

Αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία

ως καθηγητής Φυσικής & Χημείας

1968

2018

Εκδίδει το πρώτο του βιβλίο

με τίτλο “ΤΟ 5ο ΘΕΜΑ”

2011

Παντρεύεται

τη Χριστίνα Λ. Βλάχου

1990

Γεννήθηκε

στο Ιατρείο Σερβίων