Απάντηση στον Βασίλη Κωνσταντόπουλο

Αγαπητέ Βασίλη.

Διάβασα στα Media την ανοιχτή σου επιστολή και την απαίτησή σου να απολογηθώ. Το ξεκαθαρίζω λοιπόν.

Στην τοποθέτησή μου στη Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων στην οποία αναφέρεσαι, εξέφρασα αυτό που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία.

Οι άξιοι άνθρωποι ως επί το πλείστον δεν ασχολούνται με την πολιτική. Η πολιτική και οι πολιτικοί στη χώρα έχουν απαξιωθεί προ καιρού. Δες λίγο την αποχή στις δικές μας εκλογές.

Σαφώς από τον Δήμο Σερβίων πέρασαν αξιόλογα άτομα και πρόσφεραν.

Το «παλιό», το «σάπιο», το «μαύρο» σημειολογεί  μία κατάσταση, όχι συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η εκτίμηση ότι μέχρι τώρα με την πολιτική ασχολούνταν άνθρωποι της διαφθοράς και της συναλλαγής είναι εκτίμηση των περισσότερων πολιτών αυτής της έρημης χώρας,  για το κράτος, την περιφερειακή διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ναι σε μεγάλο ποσοστό αυτό το φαινόμενο συμβαίνει! Και συμβαίνει παντού, όλοι το ξέρουμε! Και θα το καταγγέλλω συνεχώς όπου το συναντώ, μέχρι να εκλείψει!

Εγώ δεν μίλησα για πρόσωπα αλλά για καταστάσεις. Ούτε εξύβρισα κανέναν όπως ισχυρίζεσαι. Θεωρώ άδικο για εσένα να θίγεσαι από γενικές αναφορές και να ταυτίζεσαι με τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αγαπητέ Βασίλη δεν λιποτάκτησα το 2013. Ρίψασπις δεν υπήρξα ποτέ. Σου υπενθυμίζω ότι δεν παραιτήθηκα από τον συνδυασμό. Απλώς διαπίστωσα ότι είχαμε διαφορετικές απόψεις και πρακτικές και δεν μπορούσα να συμβιβαστώ.

Εγώ δημόσια σου προτείνω συνεργασία. Αυτή τη φορά, αν ενστερνίζεσαι τις αξίες της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της εντιμότητας, της αλληλεγγύης, έλα να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου.

Έλα να αποκρούσουμε πρακτικές και συμπεριφορές που αναπαράγουν πελατειακές σχέσεις και συναλλαγές, έλα να βαδίζουμε με νέες καλές πρακτικές στο μέλλον.

Διαβάστε στο kozan.gr την ανοιχτή επιστολή του Βασίλη Κωνσταντόπουλου